ATTENTION: Please enable Javascript in your browser for full site functionality.
Skip to navigation Skip to main content Skip to footer

Alliance Healthcare Nederland

Maak nu de overstap naar Alliance Healthcare

Maak nu de overstap naar Alliance Healthcare

Alliance Healthcare Nederland

Efficiënte bedrijfsvoering als basis voor zorg

Alliance Healthcare Nederland is een grote marktspeler in een snel veranderende zorgmarkt. Met onze bedrijfsonderdelen vormen wij een veelzijdige organisatie in de totale farmaceutische zorgketen van producent tot consument.

Door deze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en welbevinden van de klant is onze verbindende factor. Het accent van de activiteiten van Alliance Healthcare Nederland verschuift steeds meer van distributie van geneesmiddelen naar een complete zorgverlening. Vanuit het hoofdkantoor biedt een team van professionals sturing en ondersteuning aan de verschillende bedrijfsonderdelen.

Wilt u onderdeel uitmaken van ons team op het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch of Veghel? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie voor een functie bij ons hoofdkantoor of een van de andere bedrijfsonderdelen.

Dit zijn onze actuele vacatures

 • Sales Support medewerker 36 - 40 uur per week (standplaats Den Bosch)
 • Apotheker Farmaceutische Groothandel (RP & QP) - fulltime (standplaats Den Bosch en Meppel) 
 • Projectmanagement Officer (PMO-er) 36 - 40 uur per week 
 • Teamlead (distributiecentrum Meppel) 40 uur per week

Apotheker Farmaceutische Groothandel (RP & QP)

De ambitie naar verdere professionalisering heeft geleid tot het besluit om het huidige QA-team te gaan uitbreiden in Den Bosch met een:

Apotheker Farmaceutische Groothandel (RP & QP)

Wat verwachten wij van jou?

Als RP ben je de gekwalificeerde persoon voor de activiteiten van onze farmaceutische groothandel in Den Bosch en Meppel. Je bent verantwoordelijk voor de borging van de kwaliteit van de farmaceutische producten en de procesvoering van de groothandel van Alliance Healthcare NL. Je ziet toe op de naleving van alle wet- en regelgeving op het gebied van farmaceutische kwaliteit die van invloed is op de continuïteit van de onderneming. Je moet hierbij onder andere denken aan:

 • Het ontwikkelen en bijhouden van de interne kwaliteitsstandaarden om te zorgen dat de processen en procedures van de groothandel compliant is met GxP wet- en regelgeving;
 • Bewaken van het intern opleidingsplan gerelateerd aan het kwaliteitssysteem;
 • Zorgdragen dat klachten van klanten effectief worden afgehandeld en de hieruit voortvloeiende acties (CAPA’s) worden opgevolgd;
 • Coördineren en onmiddellijk uitvoeren van terugroepacties voor geneesmiddelen en beslissen over de uiteindelijke bestemming van teruggezonden, afgewezen of teruggeroepen producten;
 • Deelnemen aan change management projecten en risico assessments ten behoeve van operationele- en systeemwijzigingen;
 • Waarborgen dat leveranciers van handelsgoederen en klanten beschikken over de juiste vergunningen;
 • Verantwoordelijk voor het leiden van audits door inspecterende instanties en waarborgen dat zelfinspecties worden uitgevoerd;
 • Goedkeuren van eventuele uitbestede activiteiten die gevolgen hebben voor de GDP/GMP status;
 • Het onderhouden van contacten met belangrijke interne stakeholders (van inkoop, supply chain, customer service, sales tot IT) en kennisdeling om het gewenste compliance niveau na te streven;
 • Het adviseren van de directie en afdelingsmanagers met betrekking tot implementatie en naleving van de GDP regelgeving voor opslag en transport van geneesmiddelen (waaronder opiaten) en grondstoffen (API’s).

Alliance Healthcare beschikt over een fabrikantenvergunning voor een specifiek assortiment geneesmiddelen voor ziekenhuizen. Je hebt naast je rol als RP de ambitie om je te verdiepen in GMP regelgeving om op termijn te worden aangemeld als Qualified Person. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de correcte vrijgave en certificering van geproduceerde batches met verpakt eindproduct.

Wie zoeken wij?

 • Je kunt anderen bewegen om hun standpunten en gedrag aan te passen in de gewenste richting. Daartoe beschik je over overtuigingskracht en beïnvloedingsvaardigheden.
 • Je hebt lef en durft beslissingen te nemen. Je bent in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden en door te dringen tot de kern van het probleem. Je voorziet mogelijke consequenties van voorgenomen besluiten en overziet situaties en processen in tijd.
 • Je onderkent problemen en pakt deze systematisch aan met oog voor detail.
 • Je bent een pragmatisch persoon, proactief en stressbestendig met sterke communicatieve vaardigheden.
 • Een afgeronde universitaire opleiding Farmacie (of vergelijkbaar) is een harde eis.
 • Je kent de farmaceutische branche, de actuele GDP wet- en regelgeving en kwaliteitssystemen en je hebt aantoonbare auditvaardigheden.

Ons aanbod

Alliance Healthcare biedt een informele en collegiale werkomgeving met een hoog ambitieniveau. Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket met o.a. een 13e maand en een jaarlijks opleidingsbudget.


Ben je geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan door jouw cv en motivatie te sturen middels de volgende sollicitatielink

Mocht je nog vragen hebben over de inhoud van de functie of andere voorwaarden, dan kun je contact opnemen met:
Koen Rombouts (Head of QA): 06-39000658 of koen.rombouts@alliance-healthcare.nl of Dirk Hintzen (HR Business Partner): 06-34107265 of dirk.hintzen@alliance-healthcare.nl

Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Als onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), zijn wij een internationaal leidend merk die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 13.100 verkooppunten in 11 landen, heeft ongeveer 400.000 werknemers en beschikt over meer dan 350 farmaceutische distributiecentra die meer dan 200.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1800 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Manufacturer Services, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).

Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.boots.eu, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Sales Support medewerker 36 - 40 uur per week (Locatie: Den Bosch)

Voor het hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch zijn wij per direct op zoek naar een

Sales Support medewerker
36 - 40 uur per week

In deze functie werk je nauw samen met tien directe collega’s van het knowledge center purchase. Het knowledge center maakt onderdeel uit van het Customer Contact Center, waar je samenwerkt met ongeveer 30 gedreven collega’s.

In deze sales support functie ben jij de verbindende factor tussen onze klanten, onze leveranciers en de interne organisatie. Je bent verantwoordelijk voor:

 • het contract prijsbeheer,
 • Het vastleggen van informatie in ons systeem,
 • Het opstellen van rapportages en analyses,
 • Het doorgeven van  informatie over prijzen en uitleg aan de klant en
 • het ondersteunen van onze accountmanagers in de breedste zin van het woord. Het klantcontact gebeurt veelal via mail en telefoon.


Wat heb je daar voor nodig?
Je hebt een afgeronde MBO/HBO opleiding aangevuld met werkervaring in een sales support functie. In deze functie is het belangrijk dat je proactief bent, je initiatief neemt en zelfstandig kan werken. Het wordt erg gewaardeerd als je met verbetervoorstellen komt. Je bent stressbestendig, je leert snel en ziet snel verbanden. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed. Bij voorkeur heb je een goede kennis van SAP en Excel omdat je daar dagelijks mee werkt.

Wat krijg je daarvoor terug?
Een afwisselende functie, geen dag is hetzelfde. Je krijgt veel vrijheid en bent verantwoordelijk voor je eigen job. Elke ochtend start je met een kick-off met je directe collega’s om te kunnen sparren met elkaar. Je voelt je meteen welkom en je wordt erg gewaardeerd door collega’s en je leidinggevende. De klant staat voorop en samen met het team doen we er alles aan om onze klanten een goede service te verlenen. Een salaris tussen de €2.500,- en €2.900,- bruto per maand, afhankelijk van je ervaring. Daarnaast hebben we een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en een dertiende maand.

Geïnteresseerd?
Is je interesse gewerkt en voldoe je aan bovenstaand profiel? Stuur ons dan je motivatie en CV via deze sollicitatie link

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sjoerd Peters via 06-31639633.

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), een wereldwijd actieve farmaceutisch gedreven onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 12.900 verkooppunten, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 340 farmaceutische distributiecentra die meer dan 180.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1700 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Manufacturer Services, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).

Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.com, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Projectmanagement Officer (PMO-er)

Voor enkele strategische programma’s, waaronder een Campus Alloga nieuwbouwproject zijn wij op zoek naar een energieke, scherpe en ervaren

Projectmanagement Officer (PMO-er)
(36-40 uur)


Wat verwachten wij van jou?

Als PMO-er ondersteun jij de programmamanager in het behalen van het gezamenlijke resultaat. Dankzij jouw ervaring weet je als geen ander hoe je (mede) een projectorganisatie opzet en sturing kan geven aan het voortgangsproces. Er wordt veel van je gevraagd en verwacht in deze functie, maar dat is voor jou geen probleem! Je krijgt energie van het werken in een dynamische omgeving en je weet je daar goed staande te houden.

Je bent beschikbaar voor het voeren van voortgangsgesprekken met workstreamleads, bewaken van deadlines, bijhouden van de overall planning, maken van analyses en voortgangs­rapportages en het organiseren en voorbereiden van stuurgroep vergaderingen en workstream overleggen.

Daarnaast:

 • Bewaak je het overzicht in een complexe en dynamische, internationale omgeving

 • Bewaak jij proactief actiepunten/ deadlines

 • Leg je verbanden tussen workstreams en afhankelijkheden

 • Ben je gesprekspartner/ aanspreekpunt over de voortgang en mogelijke constraints hierin

 

Wie zoeken wij?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau

 • Je bent planmatig, snel van begrip en handelen

 • Je bent flexibel, integer en stressbestendig

 • Je hebt ervaring met projecten en projectmanagement

 • Minimaal 3 - 5 jaar relevantie werkervaring als PMO-er;

 • Je bent in staat om zaken aan te pakken, betrokkenheid te tonen en op zoek te gaan naar (betere) alternatieven

 • Je beschikt over uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)

 • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en een proactieve werkhouding;

 • Je hebt goed ontwikkelde organisatiepolitieke alsmede interpersoonlijke antennes.

 

Wat bieden wij?
Alliance Healthcare biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand en een bonusregeling. Er zijn jaarlijkse opleidingsmogelijkheden en wij bieden door onze omvang en diversiteit regelmatig doorgroei opties.

Geïnteresseerd?
Voldoe je aan bovenstaand profiel en is je interesse gewerkt? Reageer dan door jouw motivatiebrief en CV aan ons te sturen middels de volgende link

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Erik Brouwer, HR Business Partner op het telefoonnummer 06-43068454.

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), een wereldwijd actieve farmaceutisch gedreven onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 12.900 verkooppunten, heeft ongeveer 400.000 werknemers en beschikt over meer dan 340 farmaceutische distributiecentra die meer dan 180.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.


In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).


Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.comwww.alcura-health.nlwww.alphega-apotheek.nlwww.alloga.nlwww.spitsbv.nlen www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Teamlead

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor ons distributiecentrum in Meppel zijn wij op zoek naar een proactieve en mens- en resultaatgerichte

Teamlead (40 uur)

Wat verwachten wij van jou?
Als teamlead geef je leiding aan een team van circa 25 tot 40 medewerkers. Je instrueert individuen en communiceert met het team. Daarbij draag je zorg voor opvolging van werkinstructies en prestaties van het team. Administratief draag je zorg voor diverse processen zoals ziekte, verlof en uren registratie.

Daarnaast zie je toe op naleving van regels inzake orde, netheid en veilig werken.

Je rapporteert aan de warehouse manager.

Wie zoeken wij?
Je hebt kennis van het logistieke proces en bent in staat verbanden te leggen, belangrijke informatie te herkennen en alternatieve oplossingen te bedenken. Je bent betrokken en kunt samen met een team werken aan een gemeenschappelijk doel.

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie beschik je over:

 • Minimaal MBO + / HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met leidinggeven
 • Kennis en ervaring met het logistieke proces
 • Kennis van lean-methodiek / continu verbeteren
 • Sterke vaardigheden in plannen en organiseren en (onder druk) stel je de juiste prioriteiten
 • Het vermogen om snel te schakelen, ben je flexibel en stressbestendig
 • Goede kennis van Microsoft office.

 

Geïnteresseerd?
Voldoe je aan bovenstaand profiel en is je interesse gewerkt? Reageer dan door jouw motivatiebrief en CV te sturen middels de volgende link.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Gerko Vos, Warehousemanager Meppel (06-31784692) of Erik Brouwer, HR Business partner (06-43068454).


Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Als onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), zijn wij een internationaal leidend merk die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 13.100 verkooppunten in 11 landen, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 350 farmaceutische distributiecentra die meer dan 200.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1700 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Manufacturer Services, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).


Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.com, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!