ATTENTION: Please enable Javascript in your browser for full site functionality.
Skip to navigation Skip to main content Skip to footer

Alliance Healthcare Nederland

Maak nu de overstap naar Alliance Healthcare

Maak nu de overstap naar Alliance Healthcare

Alliance Healthcare Nederland

Efficiënte bedrijfsvoering als basis voor zorg

Alliance Healthcare Nederland is een grote marktspeler in een snel veranderende zorgmarkt. Met onze bedrijfsonderdelen vormen wij een veelzijdige organisatie in de totale farmaceutische zorgketen van producent tot consument.

Door deze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en welbevinden van de klant is onze verbindende factor. Het accent van de activiteiten van Alliance Healthcare Nederland verschuift steeds meer van distributie van geneesmiddelen naar een complete zorgverlening. Vanuit het hoofdkantoor biedt een team van professionals sturing en ondersteuning aan de verschillende bedrijfsonderdelen.

Wilt u onderdeel uitmaken van ons team op het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch of Veghel? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie voor een functie bij ons hoofdkantoor of een van de andere bedrijfsonderdelen.

Dit zijn onze actuele vacatures

 • Senior HR business partner - 40 uur per week (standplaats Veghel)
 • Commercial Controller - 32- 40 uur per week (standplaats Veghel)
 • Teamlead Transport - 40 uur per week (standplaats Meppel)
 • Junior exportmanager - 40 uur per week (standplaats Krimpen a/d IJssel)
 • Manager Business Solutions IT (standplaats Veghel)
 • MBO IT stage (niveau 3 of 4)
 • HBO stage IT Business solutions (PMO)

Senior HR business partner (40 uur)

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van pallet tot persoon. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor de afdeling Human Resources op ons hoofdkantoor in Veghel zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze

Senior HR business partner (40 uur)

Wat verwachten wij?
Als HR business partner ondersteun je het management en adviseer je op het gebied van personele en organisatorische vraagstukken. Sterker nog - je toont je eigenaar van alle aspecten die te maken hebben met organisatie en bezetting. Je bent vraagbaak, adviseur, coach én een stevige gesprekspartner voor het management; je bent sparringpartner met impact voor jouw gehele bedrijfsonderdeel. Je bent verantwoordelijk voor een optimale formatieplanning, performance management en talent ontwikkeling in samenwerking met het management. Dit resulteert in een betrouwbare personeelsbezetting. Op die manier lever je een belangrijke bijdrage aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. In deze rol geven we je veel vrijheid en verantwoordelijkheid voor de implementatie, uitvoering en bewaking van het HR beleid. Om zaken voor elkaar te krijgen steek je graag de handen uit de mouwen. Binnen het HR team krijg je als ‘trekker’ de verantwoordelijkheid voor het HR thema learning en development. Hierbij werk je nauw samen met je andere HR collega´s.

Je bent onderdeel van het management team (MT) Operations. In dit MT zijn de managers van transport Nederland, Spits, Stephar, supply chain en de twee distributiecentra vertegenwoordigd. Al deze bedrijfsonderdelen vallen onder jouw verantwoordelijkheid (circa 500 HC).

We bouwen in Veghel aan een groot nieuw distributiecentrum en een nieuw hoofdkantoor. In de projectorganisatie die dit in 2022 moet gaan realiseren heb je een belangrijke rol. Strakke planningen maken en realiseren is essentieel.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar kandidaten van (minstens) HBO werk- en denkniveau, een professional met minimaal 2-3 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een dynamische en ‘stretchy’ internationale organisatie. Gefocust op het continu ‘rightsizen’ en optimaliseren van de organisatie en de daarmee gepaard gaande ervaring met change management.

De volgende competenties zijn van belang:

 • Bouwen & onderhouden van relaties, werken vanuit netwerken en “high social confidence”
 • Zelfstandig, resultaatgericht, leidend tot duidelijke besluitvorming in een complexe omgeving
 • Probleemoplossend vermogen, hands-on, veranderingsgezind met een pro actieve instelling
 • Organisatiesensitiviteit, lerend handelen vanuit persoonlijk leiderschap met impact, respect, integriteit en trefzekerheid
 • Strategisch & conceptueel denken, gebaseerd op kennis en intellectuele kracht


Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende en zelfstandige fulltime functie in een uitermate boeiende en veranderende markt; een functie met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je geïnteresseerd?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan door jouw cv en motivatie te sturen middels de volgende sollicitatielink

Meer informatie
Mocht je nog vragen hebben over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Dirk Hintzen via telefoonnummer 06-34107265 of via mail dirk.hintzen@alliance-healthcare.nl.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (farmaceutische groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alcura Apotheek (ziekenhuis verplaatste zorg), Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening) en Stephar (parallel import/ export geneesmiddelen).


Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites;https://www.boots.eu/, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Commercial Controller (32-40 uur)

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor de afdeling Finance op ons hoofdkantoor in Veghel zijn wij op zoek naar een enthousiaste, gedreven en ambitieuze

Commercial Controller (32 - 40 uur)

Wat bieden we je aan:

Uitdagende en leerzame job waarin de klantwinstgevendheid en de duurzaamheid van het verdienmodel van de groothandel centraal staat. Je bent namelijk de spin in de web binnen Finance om de gemaakte commerciële afspraken in SAP te operationaliseren, te monitoren en te analyseren. Daarnaast heb je de regie op de afrekeningen met de klanten alsook de farmaceuten. Alliance Healthcare levert medicijnen aan diverse Nederlandse ziekenhuizen en apotheek groepen, waaronder de eigen Boots apotheekketen en de aangesloten zelfstandige apotheken bij de Alphega franchise formule. De Nederlandse zorgmarkt is onderhevig aan veel regulering vanuit de overheid en de invloed vanuit de zorgverzekeraars, waardoor de marges onder druk staan. Als Commercial Controller help je om daarin de goede balans te vinden, door bijvoorbeeld een belangrijke rol in het uitwerken van business cases te spelen bij omvangrijke tenders en offerte trajecten. Dat doe je in een nauwe samenwerking met Business Controllers en Sales managers.

Wat verwachten wij van jou?

Sterk analytisch vermogen, affiniteit met data en complexe modellen om de ontwikkeling van sales en marge van onze klanten portefeuille te monitoren en te analyseren, alsook te vertalen in de mogelijke bijsturingsmaatregelen, zowel aan de inkoop als de verkoopkant. Je werkt intensief samen met lokale finance collega’s aan diverse deliverables. Dit houdt concreet in dat je:

 • Kritische boekingen voor de financiële maandafsluiting verzorgt.
 • Informatie over de ontwikkeling van bedrijfsresultaten genereert en analyseert, met name de margeontwikkeling binnen de groothandel.
 • Het BI team inhoudelijk ondersteunt met het inrichten van Sales & Marge dashboards in Power BI alsook met het definiëren en opzetten van management rapportages in SAP ECC en SAP BW.
 • Meewerkt aan het opstellen van budgetten en forecasts gericht op de marge ontwikkeling van ziekenhuizen en apotheken en bewaakt de realisatie ervan.
 • Zorgdraagt voor periodieke & ad-hoc analyses t.a.v. klant winstgevendheid, waarin je kansen voor marge verbetering identificeert en aandraagt.
 • Tot in detailniveau commerciële saleskansen, offertes, tenders, etc. doorrekent in nauwe samenwerking met Sales teams.
 • (Financiële) risico’s bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe diensten en verrekeningsmodellen.
 • Grip houdt op het beheer van verkoopprijzen en wijzigingen in klanten masterdata.
 • De periodieke afrekening met klanten verzorgt t.a.v. opgebouwde kortingen en dergelijke (kortings- omzetoverzicht)
 • Mede verantwoordelijk draagt voor de approval en het releasen van orders inzake crediteringen van diensten en kortingen in SAP.

Wie zoeken wij?
Als nieuwe collega ben je analytisch, gestructureerd, met een commerciële inslag. Je hebt aantoonbare ervaring als (Financial/Assistant) Controller of Business Analist en de bijbehorende activiteiten en deadlines. Je schakelt gemakkelijk met collega’s van diverse afdelingen. Je bent scherp in je analyses en weet de boodschap en je adviezen helder over te brengen. Je schakelt zo nodig ook op directie niveau en kan de besluitvorming ten aanzien van het uitbrengen van offertes beïnvloeden met duidelijke analyse en bevindingen.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding richting Bedrijfseconomie/Accountancy/Controlling op HBO niveau;
 • Ervaring met SAP ECC en BW is een pré;
 • Ruime ervaring met Excel waarbij je goed uit de voeten kunt met grote modellen en datasets;
 • Sterk analytisch vermogen, inzicht in cijfers en durf om snel actiegerichte conclusies te trekken;
 • Resultaatgerichtheid (getting things done), zelfstandigheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid;
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit.

Voor deze stevige Commercial Controller-rol nodigen wij kandidaten uit die gemotiveerd zijn een echte specialist in Commercial Control te worden. In nauwe samenwerking met het sterke financial management team bieden wij een mooie kans in onze complexe internationale omgeving.

Ben je geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan door jouw cv en motivatie te sturen middels de volgende sollicitatielink

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van AmerisourceBergen, een wereldwijd actieve farmaceutisch gedreven onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn.
In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (farmaceutische groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alcura, Spits (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening) en Stephar (parallel import/ export geneesmiddelen).


Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl of op de partner websites; www.nl.boots.comwww.alcura-health.nlwww.alphega-apotheek.nlwww.alloga.nlwww.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

FP&A (Reporting) Controller (40 uur)

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor de afdeling Finance op ons hoofdkantoor in Veghel zijn wij op zoek naar een enthousiaste, gedreven en ambitieuze

FP&A (Reporting) Controller (40 uur)

Wat bieden we je aan
Uitdagende en leerzame job waarmee jij je als een allround finance professional kan profileren. Naast zicht op het verdienmodel van Alliance Healthcare, kom je in aanraking met een breed spectrum van finance onderwerpen zoals: budgettering & forecasting, cashflow & werkkapitaal sturing, performance management en de verduurzaming van het verdienmodel. Als FP&A Controller heb je een breed zicht op de organisatie en ken je de agenda van het senior management. Daarnaast ben je in de lead voor het integratietraject op het gebied van reporting tussen Alliance Healthcare en AmerisourceBergen, waar we sinds juni 2021 onderdeel van uitmaken. Met een internationaal team zul jij de lead nemen om het NL bedrijf op het nieuwe Finance landschap van AmerisourceBergen aan te sluiten.

Wat verwachten wij van jou?
Eigenaarschap, coördinatie en executie van een tijdige en juiste reporting richting het Country Management Team en Groep Finance in UK/USA. De belangrijkste deliverable is de maandelijkse management rapportage. Je werkt intensief samen met lokale finance collega’s, FP&A collega’s op het hoofdkantoor in Londen, Group controllers en Treasury. Dit houdt concreet in voor jou dat je:

 • regie voert op het consolideren van de cijfers in SAP BPC en COGNOS;
 • regie voert op het opstellen van de maandelijkse financials en de analyse hierop;
 • verantwoordelijke bent voor het aanleveren van (periodieke) rapportages aan Group Finance;
 • ondersteunt met het opstellen en analyseren van (periodieke/ad-hoc) verslagen en rapportages ten behoeve van het management in Nederland en het hoofkantoor in UK;
 • regie voert op budget- en forecast processen binnen NL;
 • regie voert op planning & reporting van balans, werkkapitaal en cashflow op NL totaal niveau;
 • regie voert op intercompany afstemming binnen NL en met andere groepsonderdelen wereldwijd;
 • verbeteringen initieert in controlling & reporting processen, systemen en modellen in samenwerking met andere collega’s binnen Finance;
 • betrokken bent bij het definiëren en opzetten van management rapportages in SAP BPC en SAP BW.
   

Wie zoeken wij?
Als nieuwe collega ben je procesmatig, vaktechnisch, gestructureerd en communicatief sterk. Je hebt aantoonbare ervaring in het voeren van regie op de Planning & Control cyclus en de bijbehorende activiteiten en deadlines. Je vindt het leuk om de linking-pin te zijn in de financiële keten en schakelt gemakkelijk met collega’s van diverse afdelingen. Je bent een enthousiaste hoogvlieger die het leuk vindt om telkens weer ieders verwachtingen te overtreffen.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding richting Bedrijfseconomie/Accountancy/Controlling op HBO/WO niveau;
 • Ervaring met SAP BPC en BW en bij voorkeur ook Cognos;
 • Werkervaring als FP&A Reporting specialist (in een internationale omgeving) is een pré;
 • Sterk analytisch vermogen, overtuigend inzicht in cijfers en durf om snel actiegerichte conclusies te trekken;
 • Ruime ervaring met Excel waarbij je goed uit de voeten kunt met grote modellen en datasets;
 • Resultaatgerichtheid (getting things done), zelfstandigheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid;
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit.

Voor deze stevige FP&A-rol nodigen wij uitdrukkelijk ook high potential kandidaten met een korte werkervaring in dit veld uit te reageren. In nauwe samenwerking met het sterke financial management team bieden wij een mooie kans in onze complexe internationale omgeving.

Ben je geïnteresseerd?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan door jouw cv en motivatie te sturen middels de volgende sollicitatielink.


In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (farmaceutische groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alcura Apotheek (ziekenhuis verplaatste zorg), Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening) en Stephar (parallel import/ export geneesmiddelen).


Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites;https://www.boots.eu/, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Teamlead Transport (40 uur)

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor de afdeling Transport in Meppel zijn wij, per direct op zoek naar een

Teamlead Transport (40 uur)

De functie
In deze afwisselende functie ben je mede verantwoordelijk voor circa 40 chauffeurs van Alliance Healthcare in Meppel. Je maakt onderdeel uit van een team met daarin een manager Transport, teamleiders, planners en een groep enthousiaste BE en C chauffeurs. De transportafdeling maakt onderdeel uit van de Operations organisatie van Alliance Healthcare met onder meer twee warehouses, een supply chain afdeling, Central Filling, Spits b.v. en Stephar b.v.

Daarnaast werk je intensief samen met je collega’s van Alloga, onze logistieke dienstverlener voor de farmaceutische industrie waarmee je samen Transport NL vormt.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Werkuren zijn in de middag en avond, ongeveer 14.30 uur- tot einde dienst (+/- 23.30 uur)
 • Zorgdragen voor beschikbaarheid van mensen, middelen, systemen ed op locatie Meppel.
 • Coachen/ ontwikkelen chauffeurs van Transport
 • Voeren van beoordelingsgesprekken
 • Initiëren en implementeren van nieuwe ontwikkelingen.
 • Superuser van (transport) systemen
 • Voeren en leiden van afdelingsoverleg en het deelnemen aan landelijke overlegvormen.
 • Landelijke en lokale projecten ter verbetering van Transport / Productiviteit
 • Signaleren van afwijkingen ten aanzien van de (lange termijn) doelstellingen ontstaan en in overleg met leidinggevende initiatieven in gang zetten om deze afwijkingen te voorkomen.
 • Bespreken van meer structurele problemen in het werkproces met leidinggevende en uitwerken van voorstellen ter verbetering.
 • Beheren van het wagenpark door zorgdragen voor tijdig onderhoud en signaleren van gewenste vervanging / uitbreiding bij direct leidinggevende teneinde een zo laag mogelijke km-kostprijs te realiseren.
 • Toezien en bespreekbaar maken van het op juiste manier omgaan met bussen, controle op rijgedrag, brandstofverbruik, schades e.d.

Wie zoeken wij?

 • MBO+ werk en denkniveau
 • Kennis van logistiek en distributie
 • Ervaring met leiding geven (bij voorkeur in een Transport omgeving)
 • Ervaring met maken van rapportages
 • Inzicht in optimale goederenstroom, route- en personeelsplanning, continu verbeteren
 • Affiniteit met wagenparkbeheer

Solliciteer!
Spreekt deze functie jou aan, reageer dan door jouw cv en motivatie naar ons te sturen via onderstaande sollicitatie link.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lieuwe Terpstra (manager Transport) via 06-46236257.


In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (farmaceutische groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alcura Apotheek (ziekenhuis verplaatste zorg), Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening) en Stephar (parallel import/ export geneesmiddelen).


Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites;https://www.boots.eu/, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Junior exportmanager (40 uur) - tijdelijk

Junior exportmanager (40 uur)

Wat verwachten wij van jou?
Samen met de senior export manager het ontwikkelen en uitvoeren van een accountplan Stephar export. Het volgen van marktontwikkelingen en vervolgens hierop anticiperen om zo de vooraf gestelde doelstellingen te realiseren. Stephar is een groeiende organisatie en steeds verder op zoek naar kansen en mogelijkheden binnen het marktsegment. Je rapporteert aan de Head of Purchase en krijgt een contract voor 7 maanden.

Wie zoeken wij?
Je komt net uit de schoolbanken, of hebt al enige jaren ervaring. Daarnaast ben je enthousiast, creatief, proactief en hebt de commerciële drive om tot verbeterde resultaten te komen.  Je bent een teamplayer die gemotiveerd is om de kansen te benutten die we als organisatie binnen deze markt hebben. In deze functie werk je intensief samen met de senior export manager.

Om succesvol te kunnen zijn beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Zeer goede kennis van MS office (in het bijzonder van Excel)


Geïnteresseerd? 
Voldoe je aan bovenstaand profiel en is je interesse gewerkt? Reageer dan door jouw motivatiebrief en CV te sturen middels de volgende link.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Joost Adriaans, Head of Purchase (06-51040325) of Susan Adding, HR Business partner (06-28349211).

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot persoon. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.
In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare(farmaceutische groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), , Alcura Apotheek (ziekenhuis verplaatste zorg),  Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening) en Stephar (parallel import/ export geneesmiddelen).


Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites;https://www.boots.eu/, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Manager business solutions (40 uur)

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor de afdeling IT op ons hoofdkantoor in Veghel zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze

Manager Business Solutions

Wat verwachten wij van jou?
Je bent verantwoordelijk voor het managen van ontwerp, levering en implementatie van business IT oplossingen – inclusief processen, systemen, technologie infrastructuur en organisatie. Zekerstellen van oplevering conform overeengekomen tijd/budget/kwaliteit in lijn met methodes, standaarden en procedures zoals aangereikt vanuit groep. Dit houdt in:

 • Solution Delivery
  • Eigenaarschap van IT-gerelateerde business oplossingen, inclusief functionele roadmap, templates, code control,
  • Realiseren, verbeteren en onderhouden van IT-gerelateerde business oplossingen aan de hand van projecten, changes (scope, quality, effort, risk, time, budget) zoals overeengekomen met interne en externe belanghebbenden,
  • Plannen en opleveren van projecten, 
  • Ontwikkelen en continue verbeteren van projectbeheersing, en project methodieken in lijn met groep-standaarden en -strategie,
  • Zorg dragen voor transparantie in planning en oplevering van projecten en changes, inclusief rapportages en KPIs.
 • Management
  • Resource planning,
  • Continue verbeteren van de organisatie, kennis en kunde van de afdeling met het oog op toekomstbestendigheid,
  • Ontwikkelen en behouden van hooggekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers,
  • Bewaken van projecthaalbaarheid in relatie tot bijbehorende business case.
 • IT business partnership
  • Initiëren, ontwikkelen en onderhouden van wederzijdse partnerships met business units in kader  van onze IT dienstverlening.
 • Leiderschap
  • Mede-vormgeven en -sturen van de IT organisatie in alle facetten,
  • Bepalen van benodigde behoeften om de IT prestaties continue te verbeteren.

Je komt in een omgeving

 • met een dynamisch nieuw gevormd IT MT
 • waar gewerkt wordt aan een wendbare, agile en vernieuwende IT organisatie.
   

Wie zoeken wij?
Als ideale kandidaat ben je resultaatgericht, beschik je over een probleemoplossend vermogen en kun je zowel strategisch als conceptueel denken. Je bent in staat een visie te ontwikkelen en te delen, zowel intern als extern georiënteerd. Daarnaast kun je anderen goed overhalen om hun gedachten, plannen, overtuigingen, standpunten, visies of gedrag aan te passen in de gewenste richting en je kunt hen meekrijgen in je eigen standpunt, idee of plan. Ook het bouwen en onderhouden van (functionele) relaties is voor jou heel natuurlijk. Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding op gebied van Informatie Technology of aanverwant;

 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring op gebied van lijn- en project/programma management binnen een complexe internationale organisatie;

 • Kennis van methoden en technieken op gebied van projectmanagement en applicatiemanagement;

 • Sterke leiderschapskwaliteiten en ervaring op gebied van verandermanagement;

 • Een coachende stijl met een sterk doortastend vermogen;

 • Ervaring met realisatie van nieuwe services (initiatie tot en met beheer);

 • Vloeiend in de Nederlandse en Engelse taal.

 

Ben je geïnteresseerd?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan door jouw cv en motivatie te sturen middels de volgende sollicitatielink.

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot persoon. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.
In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare(farmaceutische groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), , Alcura Apotheek (ziekenhuis verplaatste zorg),  Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening) en Stephar (parallel import/ export geneesmiddelen).


Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites;https://www.boots.eu/, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

MBO IT stage (niveau 3 of 4)

Voor onze IT-afdeling in Veghel zijn wij per september 2021 op zoek naar een MBO IT stagiair (niveau 3 of 4).

Ben jij een nieuwsgierige, kritische en enthousiaste student die ons IT-team wil komen versterken?

We snappen dat je nu benieuwd bent wie wij zijn en wat wij te bieden hebben… Lees gauw verder!

 

Alliance Healthcare - Wie zijn wij?

Alliance Healthcare is een toonaangevende distributeur en groothandel in farmaceutische, chirurgische, medische en gezondheidsproducten in heel Europa.

Alliance Healthcare Nederland is een grote marktspeler in een snel veranderende zorgmarkt. Met onze bedrijfsonderdelen vormen wij een veelzijdige organisatie in de totale farmaceutische zorgketen van producent tot consument.

Omdat Alliance Healthcare hard aan het groeien is, verhuizen wij medio 2022 naar een nieuw pand, wat ons dan het grootste distributiecentrum van Veghel maakt. Deze groei biedt veel kansen voor verdere ontwikkeling van alle bedrijfsonderdelen. Hier kan jij als IT-stagiair een waardevolle toevoeging zijn!

We horen je denken: ‘Oké klinkt leuk, maar waarom zou ik voor deze stageplaats kiezen?’

 

Ons aanbod:

 • Een meeloopstage van gemiddeld 36-40 uur per week onder begeleiding van een ervaren servicedesk end-user computing specialist.

 • Een stageplek op een IT-afdeling met in totaal 26 FTE.

 • Een mooie stagevergoeding van 250 euro per maand.

 • Genoeg ruimte om werkzaamheden en verantwoordelijkheden naar je toe te trekken.

 • Een groeiende corporate organisatie die gebruik maakt van meerdere systemen en die meerdere locaties in Nederland heeft, wat betekent dat je nooit stil komt te zitten!

Waarom deze stage misschien wel iets voor jou is:

 • Je zoekt een stage voor een half jaar of jaar.

 • Je wilt je op IT-vlak verder ontwikkelen bij een grote organisatie.

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 • Je werkt nauwkeurig en zorgvuldig en je hebt oog voor details.

 • Kan effectief blijven presteren onder tijdsdruk en laat je niet uit de weg slaan bij tegenslag.

 

Werkzaamheden:

Als IT-stagiair verleen en coördineer je de 1e en 2e lijns ondersteuning aan IT gerelateerde vragen c.q. problemen. Jij bent mede het gezicht en het aanspreekpunt van de IT-afdeling. In samenwerking met de IT-specialisten zorg je ervoor dat de IT-processen zo optimaal mogelijk ondersteund blijven. Daarnaast ben je bezig met configurationmanagement. Dat betekent dat je medewerkers ondersteunt bij het in gebruik nemen van nieuwe apparatuur, werkplekinstallaties in orde maakt en bestellingen verzorgt conform de afspraken en procedures. En natuurlijk hoort administratie ook bij een van je kerntaken van deze meeloopstage (van alle aanwezige hardware, registreren van informatie etc.).

 

Ben je geïnteresseerd in deze leerzame stageplek?

Pas jij helemaal in onze organisatie? Reageer dan door jouw motivatiebrief en CV te sturen middels de volgende link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Suzanne Smits (HR-stagiaire)

Suzanne.Smits@alliance-healthcare.nl

of bel/app: 06-48 45 29 33

 

HBO stage IT Business solutions (PMO)

Voor onze IT Business Solutions afdeling in Veghel zijn wij per september 2021 op zoek naar een HBO stagiair.

Ben jij een leergierige, kritische en ruimdenkende student die een PMO onderzoek wil opzetten en (indien mogelijk) je eigen advies wil implementeren?

 

Alliance Healthcare –Achtergrondinformatie

Alliance Healthcare Nederland is een grote marktspeler in een snel veranderende zorgmarkt. Met onze bedrijfsonderdelen vormen wij een veelzijdige organisatie in de totale farmaceutische zorgketen van producent tot consument.

Binnen de afdeling Business Solutions hebben ze veel te maken met allerlei vormen van verandering. De wens is om dit te structureren en efficiënter te maken middels een PMO.

Omdat Alliance Healthcare hard aan het groeien is, verhuizen wij medio 2022 naar een nieuw pand, wat ons dan het grootste distributiecentrum van Veghel maakt. Deze groei biedt veel kansen voor verdere ontwikkeling van alle bedrijfsonderdelen. Hier kan jij als IT-stagiair een waardevolle toevoeging in zijn. Het zou natuurlijk super cool zijn als jouw bevindingen worden geïmplementeerd binnen Alliance Healthcare!

 

Wat is PMO?

Project – management – office.

Organisaties besteden en groot deel van hun tijd aan het uitvoeren van projecten. Hoewel de slagingspercentages zijn verbeterd, mislukken er nog altijd projecten. Om hier verbetering in aan te brengen dient men de organisatie en zijn processen te verbeteren. Dit kan door middel van een project management office.

‘’De invoering van een PMO kan leiden tot verbetering van het projectmanagement, het programmamanagement, het portfoliomanagement en de productiviteit.’’ (Computable, 13 januari 2010).

 

Doel stage

Als stagiair Project Management Officer (PMO) binnen de afdeling business solutions fungeer je als rechterhand van de manager business solutions. Je denkt mee met de organisatie en zet zelf ook initiatieven op. Soms ontkom je er niet aan dat er administratieve werkzaamheden verricht moeten worden, maar juist deze diversiteit trekt je aan.

Je gaat een onderzoek doen met behulp van de literatuur, informatie bij andere bedrijven en bij Alliance Healthcare om te komen tot een opzet voor een PMO organisatie. Aan het einde van je stage presenteer je het onderzoek en jouw advies aan afvaardiging van het country management team.

 

Probleemstelling

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de afdeling IT Business Solutions zo goed mogelijk gestructureerd is middels PMO?

 

Ons aanbod:

Wij kunnen iets voor je betekenen als je je thuis voelt binnen het PMO vakgebied en bekend bent met diverse projectmanagement methodieken zoals Prince2, IPMA, Agile/Scrum etc. Je wilt jezelf verder ontwikkelen als PMO professional.

 • Een hbo stage op de afdeling IT Business Solutions waarbij jouw PMO-onderzoek centraal staat.

 • Een stageplek op een IT afdeling met in totaal 25,8 FTE.

 • Een mooie stagevergoeding van 350 euro per maand

Waarom deze stage misschien wel iets voor jou is:

 • Je zoekt een stage voor een half jaar of jaar.

 • Je studeert op het HBO en hebt een sterke affiniteit met IT.

 • Je bent bekend met projectmanagement methodieken zoals Prince2, IPMA, Agile/Scrum, P3O e.d. Je hebt certificeringen behaald of staat er voor open om ze te behalen.

 • Je werkt nauwkeurig en je hebt oog voor details.

 • Je bent resultaatgericht en hebt een sterke overtuigingskracht.

 • Je wilt een onderzoek doen waarbij je advies geïmplementeerd wordt binnen de organisatie.

 

 

Ben je geïnteresseerd in deze leerzame stageplek?

Pas jij helemaal in onze organisatie? Reageer dan door jouw motivatiebrief en CV te sturen middels de volgende link.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Suzanne Smits (HR-stagiaire)

suzanne.smits@alliance-healthcare.nl

of bel/app: 06-48 45 29 33