ATTENTION: Please enable Javascript in your browser for full site functionality.
Skip to navigation Skip to main content Skip to footer

Farmaceutisch dienstverlener. Gespecialiseerd in distributie van medicijnen en ondersteunende services die tot doel hebben de kwaliteit van de zorg te verbeteren en uw rendement te optimaliseren.

Farmaceutisch dienstverlener. Gespecialiseerd in distributie van medicijnen en ondersteunende services die tot doel hebben de kwaliteit van de zorg te verbeteren en uw rendement te optimaliseren.

Zorgoplossingen in de bedrijfscyclus.

Wat we doen

Alliance Healthcare is een farmaceutische groothandel en biedt een internationaal netwerk voor zorgfabrikanten, apotheken, artsen, zorgcentra en ziekenhuizen. Wij zijn een van de grootste groothandels in de farmaceutische- en zelfzorg producten en distributeurs in Europa en leveren elk jaar producten aan ruim 115.000** apotheken, artsen, zorgcentra en ziekenhuizen vanuit 300* distributiecentra in 11* landen.

 

Ons aanbod

Alliance Healthcare biedt een breed aanbod zorgoplossingen ter ondersteuning van de (bedrijfs)processen in de zorg. Heeft u een zorgbedrijf, dan kunnen wij uw bedrijf ondersteunen in elke stap van de waardeketen, van klinisch onderzoek tijdens productontwikkeling en -lancering tot ondersteuning van patiënten, marketing en de zorg-supply chain. 

Bent u een apotheker, dan kunnen onze oplossingen elk deel van uw bedrijf ondersteunen, van groothandeldistributie tot ondersteuning van patiënten en apotheekbeheer. Wij bieden een breed aanbod diensten die zijn ontwikkeld om klanttevredenheid te verhogen, patiëntenzorg en compliance te optimaliseren en uw rol als zorgaanbieder en ondernemer te ondersteunen.

We bieden ook diensten aan voor zorgverleners, waaronder medische instellingen, artsen en ziekenhuizen. Of u nu groothandelondersteuning, medische hulpmiddelen of aanvullende patiëntenondersteuning nodig heeft: met de diensten van Alliance Healthcare kunt u aan de toenemende eisen gerelateerd aan patiëntenzorg voldoen.

* Op 31 augustus 2019. Nieuwe distributiecentra in Turkije +6 en Egypte +3 om aan bedrijfsgroei te voldoen.

** Twaalf maanden lang, eindigt op 31 augustus 2019. Nieuwe distributierekening in het VK en klanttoename in Turkije en Egypte.

*** Op 31 augustus 2019.

Alliance Healthcare-merken

Onze farmaceutische groothandel omvat verschillende dienst- en productmerken die zijn ontworpen om end-to-end-oplossingen aan te bieden in de zorg-supply chain.

Alliance Healthcare-merken

Alliance Healthcare staat met haar farmaceutische dienstverlening staat in veel van de verschillende landen waar ons bedrijf actief is, in de top drie van farmaceutische groothandels .***
Alloga

Alloga is marktleider logistiek in de gezondheidszorg en actief in heel Europa. Alloga biedt specialistische supply chain-oplossingen op internationale schaal. Oplossingen omvatten onder andere vervoer, opslag, verpakking en etikettering van farmaceutica. Kijk voor veel meer informatie op onze website.

Alcura

Of u nu hulp nodig heeft met klinisch onderzoek of patiëntenondersteuning via een patient support programma, Alcura levert oplossingen op maat aan zorgbedrijven en -professionals om het proces van klinisch onderzoek te ondersteunen, patiëntenzorg te optimaliseren en de ervaring tijdens de behandeling te verbeteren.

Alphega Apotheek

Met meer dan 6800 aangesloten apotheken in tien** landen vormt Alphega Apotheek het toonaangevende netwerk van onafhankelijke apotheken in Europa. Alphega Apotheek heeft in Nederland bijna 140 apotheken verspreid over het hele land. De Alphega formule kenmerkt zichzelf door een groot aanbod diensten voor apothekers, consumenten en fabrikanten. Door samen te werken met onze zelfstandige apothekers zijn wij succesvol. De samenwerking zorgt voor verbetering van het rendement van de apotheek door de inzet van Business Mentoren, biedt schaal- en synergievoordelen, geeft de mogelijkheid tot de verkoop van exclusieve merkproducten, biedt diensten op het gebied van zorg en preventie en heeft een uitgebreid programma voor de verdere ontwikkeling van de kennis en kunde van het hele apotheekteam. Zo kunnen we gezamenlijk de zorg aan onze klanten optimaliseren en een onderscheidende formule in de Nederlandse markt zetten: Alphega apotheek. Informeer naar de meerwaarde van Alphega apotheek voor uw apotheek.

SPITS

Apotheken kunnen geneesmiddelen voor patiënten in instellingen en de thuissituatie per innamemoment verpakt in zakjes aanbieden. Dit verhoogt de kwaliteit van de geneesmiddelenverstrekking en de medicatieveiligheid aanzienlijk. Bovendien biedt de apotheek hiermee een extra service aan instellingen, thuiszorg en mantelzorgers.

Alliance Healthcare Nederland werkt hiervoor samen met SPITS. SPITS verpakt, volledig geautomatiseerd op basis van de patiëntgegevens, op drie locaties in Nederland, geneesmiddelen per soort of innamemoment in zakjes. Deze zakjes vormen samen een rol met medicatie voor een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 1 week); de Medirol. Apotheken ontvangen de Medirollen via Alliance Healthcare Nederland.

SPITS heeft kwaliteit hoog in het vaandel. SPITS werkt met strikte protocollen en met een nieuwe generatie schouwmachines, waarbij een betrouwbaarheidpercentage van maar liefst 99,997% wordt behaald. De drie vestigingen van SPITS zijn gecertificeerd volgens de meest recente ISO-norm.

Boots apotheken

Boots apotheek heeft al meer dan 160 jaar ervaring in Health en Beauty en heeft alles in huis op het gebied van gezondheid en welzijn. Consumenten en patiënten kunnen bij ons terecht voor recept- en zelfzorggeneesmiddelen. Daarnaast biedt Boots ondermeer een uitgebreid assortiment Boots eigen merk producten van uitstekende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Ons bekendste merk is No7. Boots begrijpt dat er goed uitzien niet alleen gaat over het uiterlijk. Het gaat er ook om hoe je je voelt. Want als je er goed uitziet, voel je je op je best.Stephar parallel import en export van farmaceutische producten

Stephar is een groothandel in farmaceutische eurospecialités. Medicijnen worden door ons ingekocht in lidstaten van de Europese Unie. We maken ze gereed voor de Nederlandse markt om daarna via groothandel en apotheek uiteindelijk aan de Nederlandse consument te leveren.

Stephar behoort tot Alliance Healthcare Nederland en daarmee ook tot de wereldwijde farmaceutische dienstverlener AmerisourceBergen. Naast de directe apotheek relaties zorgt Alliance Healthcare Nederland voor een stevige afzetmarkt en de samenwerking met AmeriscourceBergen voor een sterke inkooppositie. Beiden van vitaal belang voor de organisatie. De medicijnen worden geleverd aan apotheekhoudende huisartsen, openbare-, poliklinische- en ziekenhuis apotheken.

Meer te weten komen? Stuur een e-mail aan Joost Adriaans

Find Alliance Healthcare in your country

Leer meer over de zorgoplossingen die Alliance Healthcare aan uw bedrijf kan leveren.

Lees onze privacyverklaring