ATTENTION: Please enable Javascript in your browser for full site functionality.
Skip to navigation Skip to main content Skip to footer

Bouw van tweede duurzame distributiecentrum Alliance Healthcare gestart in Veghel.

Enkele weken geleden zijn de grondwerkzaamheden begonnen voor de bouw van het tweede duurzame distributiecentrum van Alliance Healthcare in Veghel. het nieuwe distributiecentrum van zo'n 3 voetbalvelden groot, wordt gebouwd naast het hoofdkantoor van Alliance Healthcare in Veghel.
 

Hypermodern
Medio 2024 verhuizen de distributiecentra in Den Bosch en Meppel naar Veghel. Het gebouw is 13.000 m2 groot, dat is ongeveer 3 voetbalvelden. Vanuit ons nieuwe distributiecentrum gaan wij de medicijnen rechtstreeks leveren aan de apotheken van Boots en Alphega, aan openbare apotheken die klant bij de groothandel zijn, poliklinische apotheken, ziekenhuizen en instellingen. Het te realiseren gebouw is volledig duurzaam en grotendeels geautomatiseerd eender aan de huidige distributiecentra. Aanvullend komt er een geautomatiseerd opslagsysteem voor kratten. Dit heet ook wel een “shuttle opslag”. In de opslag (LxBxH: 60x12x11 meter) is plaats voor ruim 17.000 kratten. De schappen waar de kratten liggen zijn tot wel 21 niveaus hoog in 3 gangen. Eén robot (shuttle), van de totaal 63 stuks, haalt binnen seconden de juiste producten uit de schappen om te worden verzameld voor uitlevering.
Ook onze central filling afdeling wordt volledig geautomatiseerd. In de 2 “pack-to-patient” productielijnen worden de recepten automatisch verzameld en verpakt. De apotheek hoeft de medicijnen alleen maar te overhandigen en kan zich hierdoor meer bezighouden met het leveren van zorg.

13 maart 2023 - de eerste heipalen gaan de grond in. Ons nieuwe kantoor, dat uitkijkt op de bouwplaats, trilt voorzichtig mee :).

Alliance Healthcare Campus - eerste heipalen tweede distributiecentrum maart 2023

 

27 februari 2023 - grondwerkzaamheden, riool werkzaamheden en betonmolen.

Alliance Healthcare Alloga nieuwbouw Veghel 27 februari 2022

Alliance Healthcare Alloga nieuwbouw Veghel 27 februari 2- 2023

14 februari 2023 - start grondwerkzaamheden 

14 februari tweede distributiecentrum alliance healthcare Veghel

Alliance Healthcare Campus gedeelte Alloga en hoofdkantoor Alliance Healthcare in gebruik genomen

Alliance Healthcare is onlangs ingetrokken in haar nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum voor Alloga in Veghel. Het nieuwe pand van Alloga is een hypermodern distributiecentrum. Zowel qua duurzaamheid, logistieke technieken en efficiency. Hierover valt natuurlijk heel veel te vertellen en dat doen wij dan ook graag in onze vlog serie: Vlog uit Veghel  Bekijk hieronder de video's. 

Campus vlog 5: Duurzaam en circulaire kantoor. Bekijk hier de video.

Vlog 5 duurzaam en circulair kantoor

Campus vlog 4: De voordelen voor de klanten van Alloga. Bekijk hier de video.

Alliance Healthcare en Alloga Campus - vlog nummer 4

Campus vlog 3: GDP staat voorop. Bekijk hier de video.

Campus Vlog 3: GDP      

Campus vlog 2: duurzaamheid. Bekijk hier de video.

Alliance Healthcare Campus Vlog 2

Campus vlog 1: hoogste punt.  Bekijk hier de video.

Alliance Healthcare Campus Vlog 1

 

Kalman Petro  (managing director Alliance Healthcare Nederland): “We groeien momenteel gestaag door in klanten en omzet. Om ruimte te geven aan onze ambities en de groei van ons bedrijf, gaan wij verhuizen naar een modern en duurzaam hoofdkantoor en distributiecentrum voor Alloga. Hiermee zijn we weer klaar voor de toekomst”.

Alliance Healthcare wil de snelle groei van het bedrijf op een duurzame manier versterken. Daarom is met de ontwikkeling van de hypermoderne campus gedacht aan zaken als BENG, BREAAM-NL, een gasloze ‘all-electric’ klimaatinstallatie, triple HR+++-glas, daglicht -en bewegingsgestuurde LED-verlichting, zonnepanelen en een energie-monitor-beheersysteem. De ‘Green Deal’, waar Alliance Healthcare aan deelneemt, helpt het bedrijf om de duurzame plannen uit te voeren.

Bovendien zullen de medewerkers straks gebruik kunnen maken van drie grote overdekte fietsenstallingen met laadpunten voor elektrische fietsen, daar komt bij dat zeventig oplaadpunten voor elektrische voertuigen beschikbaar zullen zijn. Een parkachtige kantoortuin met picknickplaatsen en wandelpaden maakt het totaalplaatje ook letterlijk groen. 

Bekijk hier de foto's

Bekijk hier video's van ons nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum.

Concept nieuwbouw Alliance Healthcare en Alloga                Eerste paal Alliance Healthcare en Alloga                  Alliance Healthcare en Alloga drone video Veghel           

Bekijk hier de impressie                       Bekijk hier de eerste paal                      Bekijk hier terrein vanuit de lucht

 

Alloga Alliance Healthcare vanuit de lucht januari 2022                 

De bouw vanuit de lucht 
(januari 2022)

Over Alloga

Thomas Morshuis (managing director Alloga): “Ons nieuwe distributiecentrum maakt het mogelijk om de snelle groei van Alloga verder vorm te geven. Zodoende kunnen we onze logistieke dienstverlening voor onze farmaceutische partners op topniveau blijven leveren”

Alloga is actief in dertien landen in Europa en is marktleider in specialistische dienstverlening in supply chain-oplossingen voor de gezondheidszorg.  

Het nieuwe, ultramoderne magazijn voor Alloga voldoet aan alle GDP-eisen en maakt beveiligde opslag mogelijk van farmaceutische producten met gecontroleerde kamertemperatuur (15-25˚C), gekoeld (2-8˚C) en ingevroren (-20˚C).

Het pand, met een totale oppervlakte van ongeveer 71.000 m2, wordt verwezenlijkt op een perceel van ruim 131.000 m2 op bedrijventerrein Foodpark Veghel. Logistiek vastgoedspecialist WDP ontwikkelt en VDR Bouwgroep realiseert het project .

 

                                                                                               Greendeal Zorg

  

Corporate banner Alliance Healthcare Nederland