Skip to content

Link to accessibility

Ziekenhuisapotheken

Al meer dan 100 jaar ondersteunen wij apotheken, politheken, ziekenhuizen en zorginstellingen met hoogwaardige, creatieve oplossingen in logistiek en zorg. Onze klanten mogen rekenen op persoonlijke aandacht, een breed pakket van producten en diensten en uitstekende condities.

Alliance Healthcare werkt samen met alle ziekenhuizen in Nederland. Vanuit twee distributiecentra (in 's-Hertogenbosch en Meppel) kunnen we onze klanten - door heel Nederland - snel en gericht voorzien van de benodigde producten en diensten.

Wij onderhouden nauw contact met onze klanten en bespreken de gewenste ondersteuning in het dienstverleningsproces aan de patiënt. Vanuit de behoeften van de klant en de ontwikkelingen in de markt leggen we concreet de verbinding met het dienstenpakket van Alliance Healthcare. We kunnen hierin van pallet to patient meedenken met de klant.

Als onderdeel van het internationale Wallgreens Alliance Boots beschikken wij over wereldwijde kennis en ervaring, een specialistisch logistiek netwerk in meer dan 20 landen (bedrijfsonderdeel Alloga) en internationale inkoopkracht. Naast het lokale productpakket leveren wij via onze groothandel Stephar ook een breed aanbod in farmaceutische eurospecialités.

Met betaalbare en haalbare maatwerkservices willen we onze klanten ontzorgen. Zo bieden we met de bedrijfsonderdelen SPITS en Alcura voor de patiënt medicatie op maat (indien gewenst tot op de afdeling van het ziekenhuis) en faciliteren geconditioneerde thuislevering desgewenst met instructie en thuistoediening door verpleegkundigen. Hierin werkt Alliance Healthcare samen met geëquipeerde specialisten.

Wij ontzorgen onze klanten ook met helder inzicht in de gemaakte afspraken. Alle klanten van Alliance Healthcare Nederland kunnen gebruikmaken van het systeem Dot info, waarmee apotheekhoudenden direct inzicht hebben in de logistieke systemen van Alliance Healthcare Nederland en veel zaken zelf kunnen afhandelen, ook buiten kantoortijden.
Met het systeem SmartDrive geven we onze klanten praktisch inzicht in de ruimte voor rendementsverbeteringen en een dagelijks overzicht van de actuele voortgang van de openstaande en afgehandelde Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB's).

Kennis en informatie delen is cruciaal om - samen met onze klanten - de beste gezondheidszorg te kunnen bieden. Daarom investeren we ook in de ontwikkeling van Pharmaceutical Management Development Programs voor onder andere ziekenhuisapothekers en poliklinische apothekers. Hierin werken we al vele jaren nauw samen met Nyenrode Business Universiteit.

Wilt u verder praten over de mogelijkheden die Alliance Healthcare kan bieden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via intramuraal@alliance-healthcare.nl

Link naar symposium