Skip to content

Link to accessibility

Sylvia aan het woord

Farmaceutische medewerker
Sylvia Kuhr - De Feijter
SPITS BV

In 2007 ben ik bij SPITS terecht gekomen. Bij SPITS worden geneesmiddelen per innamemoment verpakt in zakjes voor de patiënt. Dit is een mooi product voor mensen thuis en in verzorgingstehuizen, verpleegtehuizen en andere instellingen. Het was belangrijk om bij aanvang alle medicijnen die we verpakken te leren kennen.  Daarna mocht ik als farmaceutisch medewerker aan de slag achter de machine. Ik zorg ervoor dat de trays gevuld worden met het juiste medicijn en het juiste aantal pillen. Vervolgens worden door de machine de zakjes gevuld en op rollen gewikkeld. Daarna gaat de order naar een andere afdeling voor controle en voor het toevoegen van de medicijnen die niet in de machine passen. De schouwmachine fotografeert de zakjes en controleert of de juiste pillen in de zakjes zitten. Deze foto's worden gecontroleerd en de afgekeurde zakjes worden vervolgens gecorrigeerd door een andere afdeling. Nu ben ik allrounder, waardoor ik veel afwisseling in mijn werk heb. Het verpakken van medicijnen per innamemoment vind ik een heel mooi proces: van niets naar het helemaal klaar maken en op maat maken van de medicatie voor de patiënt. Ik voel mij hier goed op mijn plek. Het is heel nauwkeurig en belangrijk werk: je mag geen fouten maken omdat de patiënt anders de verkeerde medicatie krijgt.

Mijn collega's

Bij SPITS werkt een hele diverse groep mensen qua nationaliteit, cultuur en achtergrond. Ik kan goed opschieten met mijn collega's en de samenwerking is erg prettig. Er is nooit iets dat niet kan worden opgelost. Sommige collega's ontmoet ik ook na werktijd. Ook wordt er wel eens een uitje door collega's zelf georganiseerd voor wie zin heeft.

Kernwaarde

De kernwaarden service en vertrouwen passen het beste bij SPITS. Als een klant bijvoorbeeld drie maanden op vakantie gaat, is het belangrijk dat hij/zij dan ook voor drie maanden verpakte medicatie meekrijgt. Dat is een uitzondering, maar wel een service die je dan biedt om de patiënt tevreden te houden. Verder moeten klanten erop kunnen vertrouwen dat ze de juiste medicijnen op tijd krijgen.