Skip to content

Link to accessibility

Alcura apotheek in Meppel is onderdeel van Alliance Healthcare Nederland en richt zich op het ondersteunen van de patiënt in de thuissituatie. Door het ontwikkelen en uitvoeren van Patient Support Programma's en het leveren van de juiste medische hulpmiddelen met als doel de therapie te optimaliseren wordt de kwaliteit van leven van de individuele patiënt verhoogd.

Begrijp jij de link tussen zorg en commercie en
vind jij het leuk om naast een fijn team ook goede resultaten te boeken?

Teamleider (Meppel, 36-40 uur)

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van een team medewerkers binnen de Alcura apotheek, afdeling pharma. Dit gemengde team van callcenter medewerkers en apotheekassistenten draagt zorg voor het tijdig maken van leverafspraken en het leveren van de juiste geneesmiddelen én zorg bij de patiënt thuis. Daarnaast bestaat het team uit medewerkers die zorgdragen voor het monitoren, registreren en opvolgen van bijwerkingen (pharmacovigilantie). Dit maakt de baan zeer afwisselend, waarbij je een belangrijke taak hebt om het team te begeleiden en er samen voor te zorgen dat patiënten op tijd de juiste geneesmiddelen en zorg ontvangen.

Het bedrijf Alcura heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Het accent van de organisatieontwikkeling ligt de komende periode op het verder professionaliseren van de organisatieprocessen en het standaardiseren hiervan om de volgende groeistap te kunnen maken. Dit accent vergt van de Teamleider niet alleen het vermogen om leiding te geven, maar ook het vermogen om verbeteringen te initiëren, ontwikkelen en in te bedden en hierin vasthoudend en overtuigend te zijn.

Je hebt goede organisatorische capaciteiten, werkt nauwkeurig en klantgericht, en weet de juiste prioriteiten te stellen. Je kunt zowel zelfstandig werken als in een team functioneren en je weet mensen te enthousiasmeren voor jouw ideeën.

Wie zoeken wij?

  • Leidinggevende: je hebt minimaal enkele jaren ervaring in het leiding geven aan een team van  gespecialiseerde (callcenter) medewerkers. Je weet wat nodig is om goed te plannen en samen met je team  weet je iedere dag weer tot een succes te maken
  • Ontwikkelaar/ verbeteraar: je bent in staat om kleine en grote verbeteringen door te voeren in de organisatie en processen. Samen met je team kijk je wat beter kan en zet je ideeën en plannen om in realisatie. Jij laat je niet snel uit het veld slaan door eventuele tegenslagen
  • Verbinder: Alcura maakt onderdeel uit van Alliance Healthcare met veel verschillende disciplines. Zowel binnen je eigen team als met je omgeving heb je veelvuldig contact om de processen te optimaliseren. Je zoekt pro-actief naar verbinding. Gezamenlijk bepalen jullie het succes!
  • Ondernemer: je zet jouw proactieve houding in  en toont ondernemerschap. Kansen zie je en pak Je.

Jouw kwaliteitscriteria

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Kennis van farmaceutische producten, diensten en wet- en regelgeving is een pre;

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie binnen de farmacie, waarin je de mogelijkheid hebt om je volledig te richten het sturen van een team professionals binnen een groeiende organisatie én een groeiende industrie. Wij bieden een goed arbeidsvoorwaardenpakket conform de richtlijnen van de KNMP.

Herken je jezelf?

Wordt jouw enthousiasme aangesproken door deze vacaturetekst? Aarzel dan niet en reageer dan door jouw CV en motivatie te sturen middels de volgende button:  

Heb je nog vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de inhoud van de functie of wil je een nog beter beeld krijgen, dan kun je contact opnemen met Jorrit Roelofs, Manager Operations Alcura op 06-26134264.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Alliance Healthcare Nederland is bij uitstek de partner voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), een wereldwijd actieve farmaceutisch gedreven onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 12.900 verkooppunten, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 340 farmaceutische distributiecentra die meer dan 180.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken circa 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (patiënt support programma's), SPITS apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).