Skip to content

Link to accessibility

SmartCare

Zorgverlening staat centraal bij Alliance Healthcare Nederland . Dit gaat verder dan alleen medicatiebewaking en de distributie van medicijnen. Met de ontwikkeling van SmartCare komen nieuwe vormen van zorg en diensten beschikbaar voor onze klanten. Apotheken krijgen de mogelijkheid om vergoeding te krijgen voor de zorgprestaties die zij leveren en kunnen met het systeem de resultaten van hun zorg zichtbaar maken. Dit stelt de apotheker in staat om de best mogelijke zorg voor haar klanten te leveren.

Innovatief

SmartCare slaat de brug tussen de zorg in de apotheek en de zorg voor de klant thuis. De apotheker spoort pro-actief mensen op die een bepaald risico lopen, die baat hebben bij een gesprek, of waar interventies een verschil kunnen maken. SmartCare ondersteunt de apotheker om deze zorg te bieden volgens de laatste standaarden en de eisen die overheid en zorgverzekeraars daaraan stellen. De klant wordt na het bezoek aan de apotheek ondersteund via het online klantportaal. Daar kan zij gebruik maken van handige diensten, zoals eenvoudig medicatie bestellen, een vraag stellen aan de apotheker en wijzigingen doorgeven. Gerichte modules ondersteunen de klant in haar zelfredzaamheid met voorlichting op maat en een persoonlijk stappenplan.

Meetbaar

Het wordt steeds belangrijker om zo effectief mogelijk zorg te leveren. SmartCare maakt meetbaar welke zorg geleverd is en wat het effect is. Dit maakt onze zorg beter. Tijd en geld wordt efficiënter ingezet en de klant kan rekenen op de best mogelijk zorg. Zo kunnen we aan stakeholders bewijzen wat de meerwaarde is van Alliance Healthcare Nederland en kunnen we vergoedingen claimen voor de inspanning die apotheken hiervoor leveren.

Klaar voor de toekomst

SmartCare biedt een antwoord op de toenemende verwachtingen van klanten en stakeholders en de veranderingen in de financiering van de zorg. Met deze basis en vernieuwende diensten is de apotheek klaar voor de toekomst.