Skip to content

Link to accessibility

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Ervoor zorgen dat mensen zich zo goed mogelijk kunnen voelen en er zo goed mogelijk uit kunnen zien, dat is de kern van ons dagelijkse werk. Iedere dag zijn miljoenen mensen afhankelijk van de geneesmiddelen die wij verspreiden en uitgeven. Zij zijn afhankelijk van onze lokale apotheken voor hun informatie, ondersteuning en advies. Bovendien gebruiken miljoenen mensen dagelijks de schoonheidsproducten die wij hebben ontwikkeld.

Wij zijn trots op onze bijdrage aan het welzijn van de gemeenschap. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheden zijn dan ook integraal verbonden met onze bedrijfsactiviteiten. Daarom hebben wij geen aparte MVO agenda. MVO is intrinsiek verbonden met onze missie, ambities en waarden.

Binnen de Walgreens Boots Alliance groep monitoren wij onze activiteiten en vooruitgang door middel van een MVO-scorekaart. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, oftewel in het Engels 'Corporate Social Responsibility"(CSR), is onderverdeeld in de volgende rubrieken: ‘community', ‘environment', ‘marketplace' en ‘workplace'. Binnen elke rubriek hebben we onze doelen en prioriteiten gesteld.

Klik hier voor het MVO verslag van Alliance Healthcare en meer informatie over MVO.

Community:

Dankzij het enthousiasme van onze medewerkers kunnen we anderen helpen om een gezondere levensstijl na te streven en om mensen met een ziekte of in een extreme situatie te ondersteunen. Gezamenlijk voeren wij een strijd tegen kanker door ondersteuning van de European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC) Charitable Trust.

Environment:

Met de Walgreens Boots Alliance groep hebben wij de ambitie om voorop te lopen en een voorbeeld te zijn voor anderen in de strijd tegen de gevolgen van de klimaatverandering. We ondernemen veel activiteiten om een bijdrage leveren aan de algehele reductie van onze CO2 uitstoot. We willen mensen helpen om zich goed te voelen en er goed uit te zien, maar wel binnen het kader van het welzijn van onze planeet.

Klik hier voor het actuele milieubeleid van Alliance Healthcare.

Marketplace:

Ongeacht waar we werken, ondersteunen de waarden van Walgreens Boots Alliance onze missie om wereldleider te worden als farmaceutisch geleide health & beauty groep. Wij zijn er verantwoordelijk voor om deze waarden in de praktijk te brengen voor onze klanten en partners, elke dag, waar wij ook werkzaam zijn.  

Workplace:

Voor de Walgreens Boots Alliance groep die zich bezighoudt met het helpen van mensen zodat zij er zo goed mogelijk uit kunnen zien en zich zo goed mogelijk kunnen voelen, is het als een tweede natuur om de gezondheid en welzijn van haar eigen medewerkers een hoge prioriteit te geven. Het is een van de belangrijkste reden waarom zoveel medewerkers er trots op zijn om bij Walgreens Boots Alliance te werken en gemotiveerd hun bijdrage te leveren aan het bouwen van een duurzame organisatie.