Skip to content

Link to accessibility

Alcura

Alcura biedt innovatieve en gespecialiseerde patiëntenzorg die voldoet aan de behoeften van zorgprofessionals, onze zakelijke partners en meer dan 150.000 patiënten in heel Europa*. De naam Alcura is van het Latijnse begrip 'cura' (zorg) afgeleid en weerspiegelt onze toewijding aan patiëntenzorg. Alcura is onderdeel van Walgreens Boots Alliance en van haar farmaceutische groothandelsdivisie Alliance Healthcare.

Diensten

Ons volledige aanbod van diensten is internationaal onderverdeeld in vijf hoofdgebieden:

  • Clinical homecare: verzorgt de levering en toediening van geneesmiddelen, hulpmiddelen en verpleegkundige zorg aan huis op een zo efficiënt mogelijke wijze, op een persoonlijke manier. 
     
  • Medicines support: het ondersteunen en helpen van patiënten met het gebruik van genees- en hulpmiddelen. Door professioneel advies, training en begeleiding van patiënten en waar nodig door de inzet van technologie.
  • Dispensing services: het leveren van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen in diverse verpakkingswijzen. Deze zijn erop gericht om medicatieveiligheid te waarborgen en de effectiviteit van de behandeling te vergroten.

  • Medicine preparation: de farmaceutische bereiding en het gereed maken van geneesmiddelen in een geschikte en veilige vorm voor de patiënt. 

  • Clinical trial support: hiermee ondersteunen en ontzorgen wij onze partners bij het uitvoeren van klinische studies. Van het identificeren van patiënten tot het inkopen en gereed maken van medicatie en het uitvoeren van de gehele logistiek. Alcura, gespecialiseerd in patiëntenzorg.

Meer informatie

Voor meer informatie over Alcura klik hier.
Voor zakelijke vragen stuur een e-mail naar business-development@alcura-health.nl

* Walgreens Boots Alliance statistieken. Zoals op 31 maart 2014.