Skip to content

Link to accessibility

Ilja aan het woord

Category manager Ilja Kok
Hoofdkantoor Alliance Healthcare Nederland

De ontwikkeling van de Boots apotheek formule en de overgang van de traditionele apotheek en groothandel naar een meer retail en service gerichte organisatie, is voor mij de aanleiding geweest om in 2010 bij Alliance Healthcare Nederland te gaan werken. 

Mijn werk bestaat voornamelijk uit het optimaliseren van het assortiment op het gebied van beauty en personal care. Hierbij hoort het plannen van promoties,  het begeleiden van introducties, het opstellen van schappenplannen en het coördineren en uitvoeren van projecten. Dit is erg afwisselend werk waarbij ik veel contacten heb met leveranciers en het hoofdkantoor in de UK. Ik ben echt de spin in het web om een succes te maken van een product of promotie. Het blijft een uitdaging om de afdeling en de formules Alphega apotheek en Boots apotheek verder te professionaliseren. Samenwerken is dan ook erg belangrijk. Apothekers en hun teams moeten echt achter hun formule staan: waar staan we als Boots apotheek of Alphega apotheek voor en hoe vertaalt dit zich in de apotheekinrichting, het assortiment, services, promoties en het publiek dat we willen aantrekken. We moeten samen het onderscheid maken!

Alliance Healthcare Nederland is een dynamische organisatie. We kijken voortdurend naar ontwikkelingen en kansen in de markt en vertalen deze naar nieuwe activiteiten en projecten. Dit wordt steeds belangrijker in de veranderende markt. We zijn niet meer de traditionele groothandel en de apotheek. 

Mijn collega's

De sfeer op het werk is collegiaal, ontspannen, informeel en men heeft interesse in elkaar. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en ik krijg veel vrijheid en zelfstandigheid in de uitvoering van mijn functie. Ik ben echt zelf verantwoordelijk voor het succes van mijn werk. De ideale collega voor Alliance Healthcare Nederland is iemand die goed kan samenwerken, informeel, slagvaardig en klant- en resultaatgericht is. 

Kernwaarde

Partnership is erg belangrijk: samenwerken met leveranciers en onderscheidend zijn om het beste voor de consument te kunnen doen. Maar ook service is een kernwaarde van belang: de consument is blij en tevreden wanneer de service in de apotheek goed is. Een goede prijs is belangrijk, maar service maakt het verschil. Tot slot is ondernemerschap essentieel: je moet openstaan voor nieuwe kansen, commercieel kunnen denken en de concurrent altijd een stap voor zijn.