Skip to content

Link to accessibility

Alcura apotheek in Meppel is onderdeel van Alliance Healthcare Nederland en richt zich op het ondersteunen van de patiënt in de thuissituatie. Door het ontwikkelen en uitvoeren van Patient Support Programma's en het leveren van de juiste medische hulpmiddelen met als doel de therapie te optimaliseren wordt de kwaliteit van leven van de individuele patiënt verhoogd.

SPITS Apeldoorn, ook onderdeel van Alliance Healthcare, is als GDS-bedrijf gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen in weekrollen aan apotheken. Dit systeem ondersteunt apotheken in het zorg verlenen aan hun patiënten in zowel de thuissituatie als in een instelling. SPITS Apeldoorn is als deskundige organisatie verantwoordelijk voor het juist inpakken van de bestelde medicatie. Tevens biedt SPITS Apeldoorn haar cliënten, bij de overgang naar een geautomatiseerd distributiesysteem, begeleiding bij het implementatietraject. De organisatie biedt daarmee een belangrijke ondersteuning aan de geautomatiseerde geneesmiddelenvoorziening tussen apotheek en instelling.

Plaats jij de patient echt centraal en wil jij de farmaceutische patiëntondersteuning door het Alcura en Spits team op zodanige wijze borgen dat de kwaliteit in het dagelijks leven van de patiënt kan verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Tweede apotheker
(36- 40 uur)

 

Je functie betreft een combinatie van werken bij Alcura en SPITS Apeldoorn. Dit maakt de baan zeer afwisselend, waarbij je in beide organisaties bezig bent met het verbeteren van het dagelijkse leven van onze patiënten.  Je bent een apotheker met minimaal drie jaar ervaring in een productieomgeving (ziekenhuis, industrie, grootbereider, GDS-apotheek). Je kunt problemen analyseren en met overtuigingskracht je standpunt duidelijk maken..

Je hebt aantoonbare kennis van farmaceutische (productie)processen en GMP-kwaliteitssystemen. Je hebt goede organisatorische capaciteiten, werkt nauwkeurig en klantgericht, en weet de juiste prioriteiten te stellen. Je kunt zowel zelfstandig werken als in een team functioneren en je weet mensen te enthousiasmeren voor jouw ideeën.

Wie zoeken wij?

  • Geneesmiddelenexpert: je vindt het leuk je focus te leggen op geneesmiddelen die door Alcura worden verstrekt in het kader van ziekenhuisverplaatste zorg én patient support programma's in samenwerking met de farmaceutische industrie en tevens op grootschalige productie van ingepakte geneesmiddelen binnen een geautomatiseerd productieproces;
  • Farmaceutisch verantwoordelijk: jij bent zelfverzekerd en ervaren genoeg om de farmaceutische verantwoordelijkheid over de dienstverlening op je te nemen en toezicht te houden op het naleven van relevante wet- en regelgeving. Je houdt je uiteraard aan de nieuwste kwaliteitseisen. Daarbij zijn voor Spits ook de kwaliteitsnormen uit de GDS-norm, assortimentskeuze en substitutiegraad van groot belang;
  • Samen sterk: jij haalt je energie uit het samenwerken met een groot team van diverse collega's: apothekersassistenten, callcenter medewerkers, verpleegkundigen, productiemedewerkers en andere apothekers. Met als gezamenlijk einddoel het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze patiënten;
  • Procesdenker: jij voelt je thuis in een productieomgeving. Je gebruikt jouw analytische aard en je overtuigingskracht om uitdagingen het hoofd te bieden en je standpunt duidelijk te maken;
  • Verandermanager: je zet jouw proactieve houding in om de nodige veranderingen te initiëren en te implementeren om meer efficiency te bereiken op basis van de GMP/ GDP normen en HKZ-kwaliteitssystemen.

Jouw kwaliteitscriteria

  • Afgeronde WO-opleiding Farmacie;
  • Brede kennis van farmaceutische producten, diensten en relevante wet- en regelgeving (inclusief HKZ en GMP);
  • Uitgebreide ervaring binnen de farmaceutische industrie en/of duidelijke affiniteit met complexe productieprocessen.

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie binnen de farmacie, waarin je de mogelijkheid hebt om je volledig te richten op de farmaceutische verantwoordelijkheid binnen een groeiende organisatie én een groeiende industrie. Wij bieden een goed arbeidsvoorwaardenpakket conform de richtlijnen van de KNMP.

Herken je jezelf?

Wordt jouw enthousiasme aangesproken door deze vacaturetekst? Aarzel dan niet en reageer! Stuur jouw CV én motivatie naar onderstaande sollicitatielink:

Heb je nog vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de inhoud van de functie of wil je een nog beter beeld krijgen, dan kun je contact opnemen met Arnaud Septer, beherend apotheker SPITS Apeldoorn, 088-1040845 of Martin Hessels, beherend apotheker Alcura 088-1040195.

Alliance Healthcare Nederland is bij uitstek de partner voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), een wereldwijd actieve farmaceutisch gedreven onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 12.900 verkooppunten, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 340 farmaceutische distributiecentra die meer dan 180.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken circa 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (patiënt support programma's), SPITS apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!