Skip to content

Link to accessibility

Banner nieuws

Goed voorbereid op reis met Alphega apotheek

Goed voorbereid op reis met Alphega apotheek
Alles over de reisapotheek en het innemen en bewaren van medicijnen op reis

Het zomerseizoen staat voor de deur. Voor een zorgeloze vakantie is een goede voorbereiding nodig om gezondheidsrisico's en ongemakken die op vakantie voor problemen kunnen zorgen, het hoofd te bieden.

Alphega apotheek besteedt met een reizigersconsult de komende maanden extra aandacht aan alle vragen over receptgeneesmiddelen en zelfzorgproducten tijdens de vakantie. Naast het meenemen van de geneesmiddelen is een goede zonbescherming op vakantie ook erg belangrijk.

Reizigersconsult
Het reizigersconsult is bedoeld voor klanten die (chronisch) geneesmiddelen gebruiken en op reis gaan. Ditconsult wordt aangeboden tegen een kleine vergoeding. Bij de meeste Alphega apotheken ontvangt men dan een gratis Soltan zonbeschermingsproduct. De onderwerpen die tijdens het reizigersconsult aan bod komen zijn het bewaren en vervoeren van medicijnen, medicijnpaspoort, Schengenverklaring en de reisapotheek.

Tot de reisapotheek behoren naast de dagelijkse (chronische) geneesmiddelen, ook producten die op vakantie veel ongemakken kunnen voorkomen. De samenstelling van een reisapotheek hangt af van de vakantiebestemming, het klimaat, de hygiënische omstandigheden en de kwaliteit van de medische voorzieningen. Ook de samenstelling van het reisgezelschap, de manier van reizen en het soort verblijf zijn van belang.

Zon en geneesmiddelen
In het ene land is een hogere zonbescherming nodig dan in het andere land. Daarnaast is zonbescherming ook afhankelijk van het huidtype. Bij gebruik van een aantal geneesmiddelen kan in combinatie met zonlicht een chemische reactie ontstaan, die lijkt op een heftige verbranding. Bij gebruik van deze geneesmiddelen is het verstandig de zon zoveel mogelijk te vermijden, bedekkende kleding te dragen en adviseer een zonnebrandmiddel met voldoende bescherming te gebruiken. De apotheek voorziet je van passend advies.

Meer informatie
Lees meer informatie op https://www.alphega-apotheek.nl/reizigersconsult of kom langs bij Alphega apotheek.