Skip to content

Link to accessibility

Voor ons hoofdkantoor in Veghel en Den Bosch zijn wij op zoek naar een enthousiaste, pragmatische en ervaren 

Legal counsel
(24 uur)

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Wat verwachten wij van jou?
Wie zoeken wij?

Geïnteresseerd? 

Wat verwachten wij van jou?

Als legal counsel maak je deel uit van een informele, innovatieve organisatie en werk je zeer nauw samen met de business.

Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

• het opstellen, beoordelen en (uit)onderhandelen van diverse (meerpartijen)overeenkomsten en algemene voorwaarden;
• het adviseren over (de gevolgen van) en het implementeren van nieuwe relevante regelgeving;
• het adviseren over productontwikkeling;
• het ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van procedures, processen en richtlijnen binnen de organisatie;
• het coördineren en aansturen van externe advocaten in procedures.

Je bent in staat volledig zelfstandig te werken zonder het belang van het team uit het oog te verliezen. Je bent de sparringspartner van de business en adviseert over een variëteit aan juridische vraagstukken. Je beschikt over voldoende business sense om waar nodig op het juiste moment te handelen.

Je werkt nauw samen met en rapporteert aan de general counsel, die verantwoordelijk is voor alle juridische aangelegenheden binnen Alliance Healthcare Nederland. Indien nodig neem je de general counsel waar tijdens haar afwezigheid.

Wie zoeken wij?

Je bent een ervaren professional die zich snel thuis voelt in een nieuwe (complexe) werkomgeving. Je bent een teamspeler en stevige gesprekspartner. Je bent stressbestendig, hebt een ‘hands-on' mentaliteit en presteert het beste in een ondernemende, commerciële en ambitieuze organisatie. 

Daarnaast beschik je over:

- Een afgeronde opleiding Nederlands recht;
- Minimaal 5-10 jaar relevante werkervaring, opgedaan als advocaat en/of legal counsel, bij voorkeur in een internationale omgeving;
- Aantoonbare, stevige ervaring met het algemeen verbintenissen- en commercieel contractenrecht alsmede ondernemingsrecht. Kennis/ervaring met privacy is een pre;
- Uitstekende drafting skills;
- Ervaring met en/of kennis van franchise, retail en/of de farmaceutische branche is een pre;
- Sterke communicatieve vaardigheden en een pragmatische aanpak;
- Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Geïnteresseerd?

Voldoe je aan bovenstaand profiel en is je interesse gewerkt? Reageer dan door jouw motivatiebrief en CV aan ons te sturen middels onderstaande sollicitieknop. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Minouke Sonneville (General counsel) via 088-1040400.

Over Alliance Healthcare

Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Als onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), zijn wij een internationaal leidend merk die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 13.100 verkooppunten in 11 landen, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 350 farmaceutische distributiecentra die meer dan 200.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1700 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Manufacturer Services, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).

Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites;www.nl.boots.comwww.alcura-health.nlwww.alphega-apotheek.nlwww.alloga.nl,www.spitsbv.nlen www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!