Skip to content

Link to accessibility

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor ons hoofdkantoor in Den Bosch zijn wij op zoek naar een enthousiaste, pragmatische en ervaren 

Legal counsel
(40 uur)

Wat verwachten wij van jou?

Als  legal counsel maak je deel uit van een informele, innovatieve organisatie en werk je zeer nauw samen met de business en bent de sparringpartner van enkele business units.

Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • het opstellen, beoordelen en (uit)onderhandelen van diverse (meerpartijen)overeenkomsten en algemene voorwaarden;
 • het adviseren over (de gevolgen van) en het implementeren van nieuwe relevante regelgeving;
 • het adviseren over productontwikkeling;
 • het ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van procedures, processen en richtlijnen binnen de organisatie.

Je bent in staat zelfstandig te werken zonder het belang van het team uit het oog te verliezen. Je adviseert over een variëteit aan juridische vraagstukken; waaronder algemeen verbintenissen- en commercieel contractenrecht alsmede ondernemingsrecht. Ook IT-recht en farmaceutisch recht maken deel uit van jouw werkzaamheden. Je vindt het normaal om op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau te werken. Je beschikt over voldoende business sense om waar nodig op het juiste moment te handelen. Kernwoorden die op jou van toepassing zijn: "hands-on", teamspeler, stressbestendig en commercieel.

Je werkt nauw samen met een legal counsel en rapporteert aan de general counsel, die verantwoordelijk is voor alle juridische aangelegenheden binnen Alliance Healthcare Nederland.

Wie zoeken wij?

Je bent een ervaren professional die zich snel thuis voelt in een nieuwe (complexe) werkomgeving. Je bent een teamspeler en stevige gesprekspartner. Je bent pragmatisch, stressbestendig, hebt een ‘hands-on' mentaliteit en presteert het beste in een ondernemende, commerciële en ambitieuze organisatie. 

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding Nederlands recht;
 • Minimaal 5-10 jaar relevante werkervaring, opgedaan als advocaat en/of legal counsel, bij voorkeur in een internationale omgeving;
 • Aantoonbare, stevige ervaring met het algemeen verbintenissen- en commercieel contractenrecht alsmede ondernemingsrecht;
 • Uitstekende drafting skills;
 • Ervaring met en/of kennis van IT, retail en/of de farmaceutische branche is een pre;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en een pragmatische aanpak;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Geïnteresseerd?

Voldoe je aan bovenstaand profiel en is je interesse gewerkt? Reageer dan door jouw motivatiebrief en CV aan ons te sturen middels de volgende link:

  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Minouke Sonneville (General counsel) via 088-1040400.

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), een wereldwijd actieve farmaceutisch gedreven onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 12.900 verkooppunten, heeft ongeveer 470.000 werknemers en beschikt over meer dan 340 farmaceutische distributiecentra die meer dan 180.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1700 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Manufacturer Services, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).

Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.com, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!