Skip to content

Link to accessibility

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor het Customer contact center, knowledge center Purchase, op ons hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch zijn wij op zoek naar een ambitieuze

Inkoop support medewerker
(40 uur)

Wat verwachten wij van jou?

Je ondersteunt de afdeling purchase management (generiek, spécialité, thuiszorg en retail) bij het realiseren van het purchase- en categorybeleid en daarbij behorende doelstellingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en contact over het assortiment van onze relaties. Je bent daarbij de schakel tussen de klant, leveranciers en onze interne organisatie.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

• Verzorgen/coördineren van werkzaamheden ter ondersteuning van het purchase- en assortimentsproces van de afdeling en de andere onderdelen van de keten. Denk hierbij aan voorbereiden van en zorgen voor verwerking van assortiments-, prijs- en margemutaties, alsmede de sturing hierop in de organisatie.
• Voorbereiden van onderhandelingen met leveranciers en totstandkoming van offertes door middel van het verzamelen en verwerken van relevante informatie.
• Verzorgen van cijfermatige analyses, beoordelen van uitkomsten en uitwerken van toelichting en/of adviezen.
• Volgen van afspraken, controleren en afhandelen financiële rapportages en aandragen van oplossingen bij afwijkingen.
• Contact met zorgverzekeraars, en het beheer van het preferentiebeleid
• Verzorgen van interne en externe informatievoorziening (rapportages, productinformatie, marktinformatie etc.).

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een leergierige enthousiaste collega die het leuk vindt om samen met collega's aan vernieuwende aanpakken en daaraan gerelateerde commerciële doelen te werken. Jouw ambitie is een zelfstandige purchase professional te worden. Je bent in staat zelfstandig en gestructureerd te werken, houdt van cijfermatige analyses en kunt daaraan bevindingen en conclusies te verbinden. Je hebt affiniteit met of zelfs al ervaring met de farmaceutische branche. Daarnaast beschik je over:

• HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde commerciële opleiding
• Minimaal 1 jaar relevante werkervaring
• Goede kennis van MS Office, in het bijzonder Excel is een pré.
• Ervaring met SAP
• Cijfermatig inzicht en analytisch vermogen
• Commerciële feeling
• Goede communicatieve vaardigheden
• Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Ben je geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je toe aan een (nieuwe) uitdaging? Reageer dan door jouw cv en motivatie te sturen middels de volgende sollicitatielink:

Over Alliance Healthcare

Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Als onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), zijn wij een internationaal leidend merk die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 13.100 verkooppunten in 11 landen, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 350 farmaceutische distributiecentra die meer dan 200.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1700 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Manufacturer Services, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).

Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.com, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!