Skip to content

Link to accessibility

Voor de afdeling Purchase op ons hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch zijn wij op zoek naar een

Import manager
(40 uur)

Wat verwachten wij van jou?

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het initiëren en realiseren van de best mogelijke commerciële keuzes van import en inkoop van Euro specialitees voor de totale Alliance Healthcare organisatie. Tevens ben je verantwoordelijk voor:

- Het volgen van de marktontwikkelingen en het vertalen in voorstellen voor strategische positie en propositie, gerelateerd aan kansen, mogelijkheden en risico's
- Het formuleren en initiëren van plannen omtrent inkoopdoelstellingen die bijdragen aan integrale benadering en oplossingen met  toegevoegde waarde voor de diverse klantgroepen in de farmaceutische keten, onder andere ter vergroting van volume
- Het maken van strategische afwegingen in relatieportefeuille en het bouwen van netwerken met leveranciers en klanten
- Het dragen van de purchase-visie en strategie uit in al je activiteiten
- Het verkennen en analyseren van inkoopmogelijkheden, aanbiedingen, verkrijgbaarheid, in relatie tot kansen van nieuwe registraties van geneesmiddelen in Nederland en effecten van equalization deals; je bewaakt assortiment import en export op marge en beschikbaarheid
- Het bezoeken van (nieuwe) leveranciers (tussenhandelaren wholesalers) in Europa

Wie zoeken wij?

- Minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding (HBO+ werk- en denkniveau)
- Minimaal 3 jaar relevante ervaring in een soortgelijke commerciële rol
- Goede contactuele vaardigheden en goede kennis van Engelse taal in woord en geschrift
- Zeer goede kennis van MS Office (in het bijzonder Excel)
- Kennis van en ervaring in de farmaceutische of medische industrie en inzicht in de Europese farmaceutische markt is een belangrijke pre. Affiniteit met de farmaceutische markt is een must
- Een netwerk in de farmaceutische markt is een groot voordeel
- Cijfermatig en analytisch sterk: je commercieel handelen is in belangrijke mate gebaseerd op getallen en analyses

Geïnteresseerd?

Voldoe je aan bovenstaand profiel en is je interesse gewerkt? Reageer dan door jouw motivatiebrief en CV te sturen middels de volgende link:

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Bas Blikkendaal (Head of Purchase) op telefoonnummer 06-52692359.

Over Alliance Healthcare

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), een wereldwijd actieve farmaceutisch gedreven onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 12.900 verkooppunten, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 340 farmaceutische distributiecentra die meer dan 180.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).

Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.com, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!