Skip to content

Link to accessibility

Symposium voor apothekersassistenten in ziekenhuizen: Highlights 2019

Het succesvolle jaarlijks terugkerende symposium Highlights ziekenhuizen heeft als doel u weer helemaal up-to-date te brengen over dynamische onderdelen in de zorg. CaalenAdvies en Alliance Healthcare organiseren dit jaar samen het symposium met het thema 'kindergeneeskunde vraagt specifieke aandacht'. 

Onder leiding van dagvoorzitter Prof. Dr. Eric N. van Roon gaan we specifiek in op ‘kinderen en geneesmiddelen'. Voor elke medewerker in een poliklinische of ziekenhuisapotheek is meteen duidelijk dat deze combinatie extra alertheid vereist. Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Reageren vaak ook niet als kleine volwassenen op medicatie. En krijgen dus ook geen dosis alsof het kleine volwassenen zijn.

Tijdens het symposium komen onder andere de volgende onderwerpen aan orde:

  • De redenen waarom we voor het geven van geneesmiddelen kinderen niet kunnen beschouwen als kleine volwassenen.
  • De organisatie van veilige zorg voor kinderen die opgenomen zijn in een ziekenhuis.
  • Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie; wat zijn de reden dat zo'n specialistisch ziekenhuis gestart wordt? Welke filosofie zit erachter en hoe wordt in het PMC de farmaceutische zorg vorm gegeven.

In 2018 namen 476 apothekersassistenten uit meer dan 80 ziekenhuizen deel aan het symposium. De waardering was hoog en het uitwisselen van ervaringen met collega's maakt dit symposium extra waardevol. Dit wilt u dus niet missen!

Meld u aan via onderstaande button. 

 

 

We beloven u dat u aan het eind van de dag naar huis gaat met praktische en bruikbare informatie voor de werkdag van morgen.