Skip to content

Link to accessibility

 

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor de afdeling Financial Planning & Analyses op ons hoofdkantoor in Veghel/Den Bosch zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze

FP&A (Reporting) Controller
(40 uur)


Wat verwachten wij van jou?

Je coördineert en verzorgt juiste en tijdige reporting van diverse packs en reporting requirements.

Je werkt  intensief samen met de  lokale finance collega's en  FP&A collega's op het hoofdkantoor in London, Group controllers en Treasury. Dit houdt onder andere concreet in:

 • definiëren en opzetten van management rapportages in SAP BPC en SAP BW Alliance  is recent over gegaan naar dit nieuwe rapportage en planning pakket).
 • consolideren van de cijfers in SAP BPC en COGNOS.
 • aanleveren van rapportages en reporting compliance
 • opstellen van de maandelijkse financials en de analyse hierop
 • opstellen en analyseren van (periodieke) verslagen en rapportages ten behoeve van het management in Nederland en het hoofkantoor in UK
 • opstellen van marktdata en cashflow analyses
 • (mede) bewaken van het budget- en prognosekalender voor de tijdige oplevering.
 • verbeteren (opzetten en implementeren) van planning, begroting, reporting processen, systemen en modellen
 • presentaties opstellen voor Executive team.

Wie zoeken wij?

Als  ideale kandidaat ben je procesmatig, vaktechnisch en communicatief sterk. Je hebt aantoonbare ervaring in het bouwen van rapportages en het managen van complexe financiële processen in een internationale omgeving. Je bent een enthousiaste hoogvlieger die het leuk vindt om telkens weer ieders verwachten te overtreffen. Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding richting Bedrijfseconomie/Accountancy op HBO/WO niveau
 • Ruime ervaring met SAP BPC en BW en bij voorkeur ook Cognos
 • 3-5 jaar relevante werkervaring als FP&A Reporting specialist in een internationale omgeving is een pré.
 • Sterk analytisch vermogen, overtuigend inzicht in cijfers en durf om snel actiegerichte conclusies te trekken
 • Ruime ervaring met Excel waarbij je goed uit de voeten kunt met grote modellen en datasets.
 • Resultaatgerichtheid (getting things done), zelfstandigheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid
 • Geen negen tot 5 mentaliteit

Ben je geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan door jouw cv en motivatie te sturen middels de volgende 

Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Als onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), zijn wij een internationaal leidend merk die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 13.100 verkooppunten in 11 landen, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 350 farmaceutische distributiecentra die meer dan 200.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1700 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Manufacturer Services, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).

Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.com, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.