Skip to content

Link to accessibility

Voor Manufacurer Services zijn wij op ons hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch op zoek naar een

Commercieel manager
(40 uur per week)

De functie

In de rol van commercieel manager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe proposities op het snijvlak van logistiek en zorg (‘van pallet tot patiënt'). De scope hierbij varieert tussen Europese distributie oplossingen tot lokale (nationale) distributie oplossingen, als ook patiënt support programma's. In samenwerking met collega's beantwoord je vragen van Europese en nationale aanbestedingen en het stel je een tenderbibliotheek samen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het genereren van nieuwe omzet en rendement uit distributiemodellen (single wholesale of hybride distributiemodellen) en patiënt support programma's/ patiënt services samen met en voor leveranciers en producenten van geneesmiddelen enerzijds en (poli)klinische apotheken anderzijds, in het bijzonder door een proactieve wijze van DMU-management.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een commercieel manager die zeer zelfstandig opereert en bedreven is in het verder uitbreiden van het netwerk voor de business unit Manufacturer Services. Je bent een doorzetter, je krijgt energie van het zelf uitbreiden van het netwerk van de unit Manufacturer Services, onder andere door gerichte cold calling, het zelf bewerkstellingen van afspraken met suspects en deze door consultatieve selling om te vormen naar prospects en nieuwe klanten. Resultaatgerichtheid is een absolute vereiste. Hierbij dient de commercieel manager nauw samen te kunnen werken met de andere salesprofessionals binnen de unit Manufacturer Services en de operations manager Alcura.

Daarnaast beschik je over:

- WO opleidingsniveau en werk-/denkniveau
- Uitgebreide kennis van, affiniteit met en begrip van de markt, bij voorkeur met aantoonbare ervaring op het gebied van het verkopen dan wel ontwikkelen van distributiemodellen en/of patiënt support programma's of complexe dienstverlening
- Een sterk netwerk in de farmaceutische markt en aantoonbare kwaliteiten in het DMU-management zijn een pré
- Ervaring met zorgverzekeraars is een pre
- Bedrijfseconomische kennis en ervaring in het sturen op resultaat
- Bij voorkeur (internationale) ervaring als consultant rapporterend aan hoger management
- Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in soortgelijke commerciële functie
- Zeer goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
- Zeer bedreven in MS Powerpoint en MS Excel|
- Zeer bedreven in het krachtig opstellen van proposities / voorstellen / tenders

Solliciteer!

Spreekt deze functie jou aan, reageer dan door jouw cv en motivatie naar ons te sturen via onderstaande sollicitatie link:

Over Alliance Healthcare

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), een wereldwijd actieve farmaceutisch gedreven onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 12.900 verkooppunten, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 340 farmaceutische distributiecentra die meer dan 180.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1900 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).

Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.com, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!