Skip to content

Link to accessibility

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.

Voor de Central Filling Apotheek, onderdeel van Alcura apotheek, op ons distributiecentrum in Meppel, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en communicatief vaardige

Apothekersassistent(e) 
(24 uur per week)

Ben je nauwkeurig, zorgvuldig, stressbestendig en heb je oog voor detail? Ben je goed in het behouden van overzicht en wil je werken in een enthousiast en leuk team? Heb je een MBO opleiding tot apothekersassistent afgerond en heb je kennis van de actuele wet- en regelgeving? Werk je efficiënt, zelfstandig en beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat verwachten wij van jou?

Als apothekersassistent(e) CF (Central Filling) zorg je voor een nauwkeurige en efficiënte afhandeling van receptorders. Hieronder valt ook de kwalitatieve en kwantitatieve controle en het verpakken en verzamelen van de orders.

Werkzaamheden die onder andere bij jouw takenpakket horen, zijn:

  • Het verzamelen van batches met receptorders en deze uitsorteren op receptniveau;
  • het controleren van de farmaceutische kwaliteit in het CF-proces;
  • het oplossen van door de apotheekmedewerkers gesignaleerde problemen tijdens de receptgang;
  • het eventueel opnieuw vrijgeven van de receptgang en het vastleggen van de problemen;
  • het kunnen bedienen van de aanwezige Robolabel-automaten en bijbehorende computerapparatuur tot het niveau dat nodig is voor de te verrichten werkzaamheden.

Daarnaast heb je geen probleem met het afwisselend werken in een vroege of late dienst. Tijdens de vroege dienst liggen je werktijden tussen de 9:00 uur – 18:00 uur. De werktijden in de late dienst liggen tussen 11:30 uur - 23:00 uur.

Central Filling Apotheek (CF)

De Central Filling Apotheek is een onderdeel van de Alcura apotheek binnen de farmaceutische groothandel Alliance Healthcare. Door dit onderdeel van de apotheek in Meppel worden onder meer recepten klaargemaakt in opdracht van openbare apotheken, ziekenhuizen en leveranciers verspreid over het hele land. De bij de eigen apotheek bestelde medicijnen worden in Meppel voorzien van een etiket voor de patiënt. Hierop staat o.a. het gebruiksvoorschrift, aanwijzingen voor het gebruik en de waarschuwingen net zoals dat bij de eigen apotheek zou gebeuren. De geëtiketteerde doosjes worden verpakt en voorzien van een etiket met de naam van de patiënt. De groothandel zorgt ervoor dat alle zakjes met receptorders de volgende dag bij de eigen apotheek liggen, zodat de patiënt de bestelde medicijnen daar kan ophalen.

Geïnteresseerd?

Voldoe je aan bovenstaand profiel en is je interesse gewerkt? Reageer dan door jouw motivatiebrief en CV te sturen middels de volgende link:

Ook voor meer informatie kun je contact opnemen met Henrieke Oenema- Kisjes, op telefoonnummer 06-21899181.

Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Als onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), zijn wij een internationaal leidend merk die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 13.100 verkooppunten in 11 landen, heeft ongeveer 400.000 werknemers en beschikt over meer dan 350 farmaceutische distributiecentra die meer dan 200.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen.

In de Nederlandse organisatie werken ca. 1800 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Manufacturer Services, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen).


Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.com, www.alcura-health.nl, www.alphega-apotheek.nl, www.alloga.nl, www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl.